İYİLİK İÇİN 1400 KİLOMETRE - Diyarbakır
İYİLİK İÇİN 1400 KİLOMETRE - Diyarbakır
İYİLİK İÇİN 1400 KİLOMETRE - Diyarbakır

İYİLİK İÇİN 1400 KİLOMETRE - Diyarbakır

Yakup ve Gülizar Ateş, aldıkları malzemeleri tasnif edip paketledikten sonra otomobillerinin bagajına ve arka koltuklara yerleştirdi. Önlerinde 1400 kilometrelik bir yol vardı. Bir de ikna edilmesi gereken 3 çocuk. Gülizar Ateş bunun için dil dökmek zorunda kalmış.

"3 çocuğumuz var; ikizlerimiz 8 yaşında, büyük olanı 13. Onlara gitme amacımızı anlatmaya çalıştık. Elbette çocukları ikna etmek zor. Neyse ki anlayış gösterdiler. Biz dönünceye kadar babaannelerinin yanında kalmaya razı oldular. Böylece yola çıkabildik."

https://www.yakupates.com.tr/uploads/files/file_5fb1582487279.jpg

14 saatlik yorgunluğu unutturan gülümseme

Manisa’dan Diyarbakır’a kadar küçük molalarla 14 saatte ulaştılar. Ayaklarının tozuyla Bağlar ilçesinin Yalankoz köyüne giden Ateş ailesi, burada çocuklarla buluştu. Otomobillerine doldurdukları malzemeleri de okula hep birlikte taşıdılar. Armağanlar karşısında heyecanlanan çocukların yüzlerindeki gülümseme, Yakup Ateş’in beklediği tek karşılıktı.

"Ben aslen Erzurumluyum. Eşim Manisalı. Manisa’da yaşıyoruz. Tüm Türkiye kardeşiz. Ancak aramızda mesafeler var. İstedik ki bir kardeşlik köprüsü kuralım. Yalankoz köyünde bir kardeş okulumuz var artık. Bir de kardeş ailemiz oldu. Çocukların gözlerindeki mutluluğu gördüğümüzde anlıyoruz ki biz bir bütünüz. Kürdü, Türkü, Lazı, Alevisi, Sünnisiyle kardeşiz, bir bütünün parçalarıyız. Bu kardeşliği güçlendirmemiz için bazen mesafeleri göze alıp kalkıp gitmek, tanış olmak gerekiyor. Bizim de yapmak istediğimiz bu."

https://www.yakupates.com.tr/uploads/files/file_5fb158571849d.jpg

Ateş ailesi hediyeleri teslim ettikten sonra köyden ayrılıyor. Biraz dinlenip Diyarbakır’ı gezdikten sonra yola çıkacaklar. Önlerinde yine 1400 kilometre yol olacak. Ancak yeni kardeşlik projeleri için uzun yollar onlara engel değil.

 

 

 

https://www.yakupates.com.tr/uploads/files/file_5fb158be73522.jpg

 

 

 


Click Here to Visit